Περιγραφή Δράσης: «Θεραπευτική Άσκηση»

Το πρόγραμμα «Θεραπευτική Άσκηση» έχει ξεκινήσει ως μια πρωτοβουλία του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence – της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΠΓΝ Αττικόν ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα έχει βασικό στόχο την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως ένα συμπληρωματικό μέσο στη θεραπεία και αποκατάσταση βασικών χρόνιων καταστάσεων/ασθενειών.

Ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, νεοπλασματικές νόσους, νευροεκφυλιστικά νοσήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οστεοπόρωση, ψυχικές διαταραχές κ.α έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε προγράμματα άσκησης. Η ομάδα Αθλητικής Αριστείας, με τους ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες της άσκησης που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ειδικά πρωτόκολλα τα οποία οι διεθνείς και εθνικές επιστημονικές ενώσεις συνιστούν.

Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται για τα οφέλη της άσκησης και εκπαιδεύεται να εφαρμόζει τα προτεινόμενα εξατομικευμένα προγράμματα. Επίσης, παρακολουθείται και καθοδηγείται για την επίτευξη των προσωπικών του στόχων με σκοπό να καταφέρει να ενσωματώσει το προτεινόμενο πρόγραμμα στη καθημερινότητα του.

Οι δράσεις του προγράμματος:

  • Θεραπευτική Άσκηση στο «ΠΓΝ Αττικόν»
  • Θεραπευτική Άσκηση στα νησιά της άγονης γραμμής και τις απομονωμένες περιοχές, μέσω του προγράμματος Κινητές Ιατρικές Μονάδες Αρχική – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (mmu.gr)