Έργο

Η «Αναγέννηση & Πρόοδος» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί μία σειρά δωρεάν δράσεων στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                                            

Οι κυριότερες δράσεις της «Αναγέννηση & Πρόοδος» από το 2014 που ανέλαβε ενεργό δράση, είναι οι εξής:

  • Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
  • Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – “Sports Excellence”: Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υλοποιεί μια σειρά δράσεων στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι δράσεις  αποσκοπούν στη διαχρονική υποστήριξη και εξέλιξη νεαρών αθλητών – αθλητριών υψηλού επιπέδου, αλλά και στη δια βίου επιστημονική εξέλιξη του περιβάλλοντος αυτών (προπονητών, γονέων, διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού). Μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί ελίτ προγράμματα για όλους, όπως τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στα νησιά της άγονης γραμμής, καθώς επίσης και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Άσκηση» που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες και άτομα της τρίτης ηλικίας. Επίσης, στο δυναμικό του έχει συμπεριλάβει τον «Αθλητισμό για Όλους» για μαθητές και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και το West Attica Project που έχει σαν στόχο την πρόληψη και προαγωγή της Υγείας σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής. Τέλος, διεξάγεται πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
  • SNFestival: Η Αναγέννηση & Πρόοδος σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί τον νυχτερινό αγώνα δημοσίου δρόμου SNF RUN του Ίδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επιπροσθέτως, υλοποιεί μία πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών για παιδιά και μεγάλους στο πλαίσιο των ετησίων εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο Summer Nostos Festival (SNFestival) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν:
    Στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία (ATLS για φοιτητές Ιατρικής, ATCN για νοσηλευτές, PHTLS για διασώστες).
    Στη διαχείριση του θλαστικού τραύματος με εκμάθηση χειρουργικών δεξιοτήτων σε φοιτητές Ιατρικής.
    Σεμινάρια χειρουργικής ανατομίας που αφορούν ειδικευόμενους ορθοπαιδικούς.

Όραμα

Το όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας, αναβαθμίζοντας την ποιότητας ζωής παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σημαντική θέση κατέχει το κομμάτι της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης με έμφαση στην καινοτομία και στην ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων.

Με αίσθημα συνέπειας και ευθύνης αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και αναπτύσσουμε προγράμματα και δράσεις, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτές, προσφέροντας την επιστήμη του αθλητισμού και της ιατρικής στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας.

Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε δράση, να ευαισθητοποιήσουμε και να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι.  

Ακολουθώντας τα  σύγχρονα διεθνή πρότυπα, το όραμα μας μετουσιώνεται σε πράξη, γεγονός που μας γεμίζει ευθύνη και ελπίδα. Πορευόμαστε με θάρρος, ομαδικό πνεύμα, πιστοί στις αξίες μας και στεκόμαστε με ευαισθησία στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμπολιτών μας.