𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗣𝗮𝘁𝗵𝘀 | Α̲θ̲λ̲η̲τ̲ι̲κ̲ά̲ ̲Μ̲ο̲ν̲ο̲π̲ά̲τ̲ι̲α̲ Καλοκαίρι 𝟮𝟬𝟮𝟰

Ολοκληρώθηκαν τα Αθλητικά Μονοπάτια σε 𝟭𝟭 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου με τη συμμετοχή άνω των 400 παιδιών, ηλικίας 6-17 ετών.

Στα φετινά Καλοκαιρινά Μονοπάτια περπάτησαν: ο Άγιος Ευστράτιος, η Αμοργός, η Αστυπάλαια, η Κάσος, το Καστελλόριζο, η Κίμωλος, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, οι Φούρνοι Κορσεών και τα Ψαρά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, ευαισθητοποίηση, μάθηση, κιναισθητικά, μουσικοκινητικά, ψυχοκινητικά παιχνίδια και διασκέδαση.

Αυτό το καλοκαίρι μαζί με τους 30 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας τις Ολυμπιακές Βαλίτσες ή αλλιώς «AOM Suitcases» πώς να κλείσεις ολόκληρη την Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια βαλίτσα, του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Athens Olympic Museum / Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Επίσης είχαμε για άλλη μια χρονιά συνοδοιπόρο μας το Safe Water Sports (SWS) Safe Water Sports που έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε σχέση με την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και τα θαλάσσια σπορ. Παιχνίδια Αλληλεπίδρασης με το εκπαιδευτικό πακέτο Tagtiv8 ,αλλά και το Whymath @WhyMath με τη βοήθεια του οποίου ανακαλύψαμε τα κρυμμένα μαθηματικά που υπάρχουν γύρω μας.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα έκλεισε θεαματικά με τις Γιορτές Λήξης που περιελάμβαναν αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση, ώστε να χαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας Αθλητικά Μονοπάτια όπως τους αρμόζει!

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδο», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) @Stavros Niarchos Foundation