Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Aναγέννηση & Πρόοδος σε συνεργασία με την  Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Με έναρξη δράσης τον Ιανουάριο του 2014, το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, πληθώρας ειδικοτήτων, με τις δύο άρτια εξοπλισμένες ΚΙΜ, συνθέτουν ένα καινοτόμο, ολιστικό πρόγραμμα προαγωγής της υγείας.

Σκοπός είναι η παροχή δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στους μόνιμους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Οι ΚΙΜ πραγματοποιούν 3 αποστολές κάθε μήνα με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας με τη χρήση εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Οι ΚΙΜ είναι εξοπλισμένες με μονάδα ψηφιακής μαστογραφίας, οδοντιατρείο, φορητό ακτινολογικό και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας, μεταξύ άλλων, δίνοντας τη δυνατότητα στο επιστημονικό προσωπικό να δημιουργεί και να οργανώνει εντός δυο ωρών μία κλινική σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της εκάστοτε περιοχής. Κάθε αποστολή είναι εξατομικευμένη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η ιατρική ομάδα με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος, συμμετέχοντας εθελοντικά και με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, ευθύνης και συνέπειας στον ιδιαίτερο σκοπό μας.

Ακολουθώντας τα  σύγχρονα διεθνή πρότυπα, το όραμα μας μετουσιώνεται σε πράξη. Συνεχίζουμε τη δράση των ΚΙΜ παντού στην Ελλάδα γεγονός που μας γεμίζει ευθύνη και ελπίδα, καθώς συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προαγωγή και πρόληψη της υγείας. Πορευόμαστε με θάρρος, ομαδικό πνεύμα, πιστοί στις αξίες μας και στεκόμαστε με ευαισθησία στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμπολιτών μας.

169

Αποστολές

 

122.951

Ραντεβού

55.052

Εξετασθέντες

91.768

Κλινικές εξετάσεις